Joe Rogan ima koronu. Liječi se lijekom protiv parazita

Screenshot: Instagram/Joe Rogan

JOE ROGAN, jedan od najbolje plaćenih i najutjecajnijih voditelja podcasta na svijetu, zarazio se koronavirusom.

Rogan se zarazio nekoliko mjeseci nakon što je u svom podcastu The Joe Rogan Experience sugerirao da se mladi i zdravi ljudi ne bi trebali cijepiti protiv covida-19.

U snimci koju je objavio na svom Instagram profilu, Rogan je rekao da se u subotu osjećao jako umoran te se testirao na koronavirus. Dodao je da se prije testa izolirao od svoje obitelji. 

 

"Tijekom noći imao sam vrućicu i znojio sam se tako da sam odmah znao o čemu se radi", rekao je Rogan u snimci.

"Da me 21-godišnjak pita da li da se cijepi, rekao bih ne"

Prije nekoliko mjeseci Rogan je izazvao veliku pozornost javnosti kad je u svom podcastu rekao da, kad bi ga 21-godišnjak pitao treba li se cijepiti protiv covida-19, sugerirao da se ne cijepi.

"Ako ste zdravi, ako vježbate, ako ste mladi i zdravo se hranite, onda se ne morate brinuti oko toga", rekao je Rogan.

Kasnije je pojasnio svoju izjavu, kazavši da "nije antivakser" te "nije pouzdan izvor informacija".

U snimci koju je objavio jučer nije rekao je li se cijepio protiv covida. No, u jednom podcastu emitiranom prošlog travnja rekao je da je bio predbilježen za cijepljenje cjepivom Johnson & Johnsona prije nego što je cijepljenje tim cjepivom privremeno zaustavljeno.

Rekao da koronu liječi lijekom protiv parazita

U snimci objavljenoj jučer na Instagramu rekao je da je uzeo koktel lijekova, među kojima je i ivermektin - lijek koji se prvenstveno koristi kao veterinarski lijek protiv parazita, ali postoji i verzija odobrena za upotrebu kod ljudi.

Američka agencija za lijekove FDA nedavno je prilično oštro upozorila Amerikance da covid ne pokušavaju liječiti ivermektinom.

>> Idioti u SAD-u koriste lijek za životinje protiv covida. FDA: Niste konji, prestanite

Ivermektin, koji nije protuvirusni lijek, generalno se koristi za liječenje ili sprječavanje parazitskih oboljenja kod životinja.

"Ovi lijekovi za životinje često su visoko koncentrirani jer se koriste za velike životinje poput konja i krava, koje mogu težiti puno više od čovjeka. Tako velike doze mogu biti vrlo otrovne za ljude", stoji u poruci FDA-e.

FDA ističe da pacijenti koji se predoziraju ivermektinom mogu osjetiti mučninu, povraćanje, proljev, nizak krvni tlak, alergijske reakcije, vrtoglavicu, probleme s ravnotežom, napadaje, komu, pa čak i smrt.

"Vi niste konj. Niste krava. Ozbiljno, svi. Prestanite", poručio je FDA sa svog službenog profila na Twitteru, uz detaljno tumačenje zašto lijek za životinje može biti opasan za ljude.

Pročitajte više