Jordanska televizija emitirala priznanje bombaševe supruge

JORDANSKA televizija pokazala je u nedjelju navečer snimku razgovora sa suprugom jednog od trojice iračkih bombaša samoubojica, navodno odgovornih za napade u srijedu u Amanu, koja je priznala da je upletena u te napade.

"Zovem se Sajida Mabruk Atrus Rišavi, rođena 1970. u Ramadiju. Ušla sam u Jordan sa suprugom 5. studenoga uz pomoć krivotvorenih iračkih putovnica na kojima su umjesto naših pravih imena pisala lažna", rekla je žena.

Žena je nakon toga priznanja ustala sa stolice i pokazala pojas s eksplozivom smješten ispod kaputa. Priznala je da je ušla sa suprugom u hotel Radisson, jedan od triju hotela u Amanu koji je bio cilj napada.

"Svatko je krenuo na svoju stranu. Bilo je vjenčanje, mnogo žena, muškaraca i djece. Moj suprug je uspio aktivirati svoj eksploziv, ja sam pokušala ali nisam mogla".

Jordanske vlasti priopćile su da su supružnici Rišavi, 35-godišnja Sajida i njen suprug Husein, napade izveli u hotelu Radisson u kojem se održavalo vjenčanje. Husein je uspio aktivirati svoj eksplozivni pojas čime je uzrokovao smrt 38-ero ljudi, dok je Sajidina paklena naprava zatajila.

Jordanski kralj Abdulah II. potvrdio je u nedjelju uhićenje supruge jednog od izvršitelja napada počinjenih u Amanu 9. studenoga te činjenicu da je iračkog podrijetla.

"Naše sigurnosne službe uspjele su uhititi četvrtu osobu koja je sudjelovala u samoubilačkim napadima, ženu koju je regrutirala skupina Al Qaida", rekao je kralj Abdulah u razgovoru za televizijsku postaju NBC.

Pročitajte više