Još jedan incident u Savudrijskoj vali

PATROLNI čamac slovenske policije danas oko 11 sati doplovio je do četiri hrvatske ribarice u Savudrijskoj vali i upozorio ih da se nalaze u slovenskim teritorijalnim vodama, kazao je novinarima potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin.

Po njegovim riječima ribarski brodovi "Bukva", "Joni" i "Esky" ribarili su dvije milje južnije od crte razgraničenja u Savudrijskoj vali unutar hrvatskih teritorijalnih voda, a brod "Sirena" iz Savudrije dvije i pol milje južnije od crte razgraničenja.

Vlasnici savudrijskih ribarica o tom su događaju izvijestili hrvatsku policiju čiji je patrolni čamac ubrzo stigao na mjesto događaja te su ribari nastavili dalje ribariti.

Latin kaže da je jedino vlasnik ribarskog broda "Sirena" Vlado Anđelić, ogorčen tim događajem, digao mreže, doplovio do slovenskog policijskog plovila izrazivši verbalno svoje nezadovoljstvo te se zatim vratio u savudrijsku luku.

Potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin rekao jer u izjavi za novinare kako hrvatski ribari nažalost polako gube živce i strpljenje te je izrazio bojazan o mogućim sve većim ekscesima na tom području.

Današnji događaj u Savudrijskoj vali novinarima je potvrdio i glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković.

Pročitajte više