Nijemac pronađen mrtav na Kreti. To je šesta smrt turista u Grčkoj ovog mjeseca

Ilustracija: Shutterstock

Njemački planinar pronađen je mrtav na otoku Kreti, priopćila je grčka vatrogasna služba. Muškarac je jučer proglašen nestalim u i pronađen je u blizini klanca na jugu otoka, navodi se u priopćenju, piše Guardian.

Athens News Agency, grčka državna novinska agencija, rekla je da je područje na kojem je pronađen 68-godišnji Nijemac bilo toliko nepristupačno da se do njega nije moglo doći helikopterom, a tijelo su spasioci morali prenijeti pješice.

To je šesti smrtni slučaj ovog mjeseca među stranim posjetiteljima Krete i drugih popularnih grčkih otočnih odredišta, nakon smrti TV voditelja BBC-ja Michaela Mosleya, čije je tijelo 9. lipnja pronađeno na otoku Symi.

Smrt turista u Grčkoj

80-godišnji Belgijanac pronađen je mrtav u blizini drevnog grada Lato u istočnoj Kreti nekoliko dana nakon TV voditelja. Poslije toga je 55-godišnji Nizozemac pronađen mrtav u svom automobilu na rubu litice u jugoistoku otoka 19. lipnja, prema ERT-u, grčkoj državnoj radioteleviziji.

Nizozemac u dobi od 74 godine pronađen je mrtav na otoku Samos 15. lipnja, a sljedeći dan pronađen je 55-godišnji Amerikanac u blizini otoka Krfa.

K tome, dvije Francuskinje u dobi od 73 i 64 godine vode se kao nestale na otoku Sikinos više od tjedan dana, dok je 59-godišnji Amerikanac koji je došao na otok Amorgos nestao 11. lipnja.

Toplinski val u Grčkoj

Grčke vlasti za javno zdravstvo ovog su mjeseca izdale upozorenja o riziku od izlaganja vrućini, savjetujući da se ne boravi na otvorenom tijekom najtoplijih sati dana.

Između 11. i 13. lipnja, Grčka je doživjela najraniji ljetni toplinski val dosad, s temperaturama koje su u mnogim područjima prelazile 40 Celzijevih stupnjeva.

Prošlog su tjedna u raznim dijelovima zemlje zabilježene temperature od blizu 40 Celzijevih stupnjeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.