Još jedna ministrica na Malti dala ostavku zbog slučaja ubojstva novinarke

Screenshot: You Tube

MALTEŠKA ministrica zadužena za otok Gozo Justyne Caruana dala je danas ostavku nakon što se pokazalo da je njezin suprug, bivši istražitelj ubojstva novinarke Daphne Caruane Galizije, priznao da je bio na odmoru s jednim od glavnih optuženika za ubojstvo.

Caruana dala ostavku te tvrdi da joj je slučaj potpuno stran

Ministrica Caruana, koja nije ni u kakvoj vezi s ubijenom novinarkom, a imenovana je u novoj vladi formiranoj prošlog tjedna, navela je u pismu ostavke da napušta funkciju iako joj je taj slučaj "potpuno stran", stoji u priopćenju ureda premijera.

Ona odlazi nakon što je u nedjelju dnevni list Times od Malta otkrio da je njezin suprug Silvio Valletta otišao na nogometnu utakmicu u Veliku Britaniju s poslovnim čovjekom Yorgenom Fenechom, optuženim za sudjelovanje u ubojstvu Daphne Caruane Galizije, koja se bavila istragama korupcije na najvišim razinama vlasti u malteškoj vladi.

Justyne Caruana je u srijedu prisegnula kao ministrica malteškog otoka Gozo

Justyne Caruana je u srijedu prisegnula kao ministrica malteškog otoka Gozo, drugog otoka malteškog arhipelaga, u novoj vladi koju vodi Robert Abela.

Tu je poziciju imala i u prošloj vladi Josepha Muscata, koji je dao ostavku zbog optužbi javnosti da je pokušavao zaštititi prijatelje od istrage ubojstva novinarke. 

Suprug sad bivše ministrice bio je zamjenik šefa policije u vrijeme smrti novinarke Daphne Caruane

Silvio Valletta bio je zamjenik šefa policije u vrijeme smrti blogerice Daphne Caruane, ubijene u eksploziji automobila bombe 16. listopada 2017. godine. Silvio Valetta je otišao na nogometnu utakmicu Chelseaja u rujnu 2018. godine, nakon što se povukao iz istrage. U nedjelju je priznao da je putovao u Veliku Britaniju s Yorgenom Fenechom, ali tvrdi da tada nije znao da je Fenech osumnjičen u toj aferi.

Trenutačno se vodi proces protiv trojice muškaraca

Fenech je optužen za sudjelovanje u ubojstvu nakon što je studenome uhićen u pokušaju bijega iz zemlje na svojoj jahti.

Trenutačno se vodi proces protiv trojice muškaraca osumnjičenih da su izazvali eksploziju bombe koja je ubila novinarku.

Pročitajte više