Dubrovačka bolnica: Čekamo nalaze obdukcije za preminulog australskog turista

ZBOG raznih kontradiktornih natpisa u medijima glede smrti australskog državljanina Daniela Michaela Reddie, Opća bolnica Dubrovnik uputila je priopćenje za javnost.

"Dana 29. srpnja 2011. godine oko 08.30 sati na hitni prijem Opće bolnice Dubrovnik po prvi put je zaprimljen navedeni pacijent i to u vrlo teškom općem stanju (ranije bio tretiran u par drugih ustanova tijekom svog putovanja u R.H.) Istome je u hitnom postupku napravljeno niz pretraga te se pristupilo zahvatu eksploracije trbušne šupljine. Pacijent je nedugo zatim preminuo od zatajenja srca u jedinici intenzivne njege. Medicinski detalji o navedenom slučaju uslijedit će nakon obdukcijskog nalaza kao i sinteze kompletne preoperativne obrade i terapijskih zahvata", navodi se u priopćenju Opće bolnice Dubrovnik.

Preminuo za vrijeme operacije

Podsjetimo, australski mediji ponovno su se raspisali o  Dubrovniku kao fatalnom gradu  za turiste koji dolaze iz njihove zemlje, a ovog puta povod je misteriozna smrt 26-godišnjeg Daniela Reddiea koji je umro pod nerazjašnjenim okolnostima u dubrovačkoj bolnici.

Navodi se kako je Reddie primljen u dubrovačku bolnicu u petak žaleći se na povraćanje i slabost nakon što je gotovo mjesec dana imao problema s jakim kašljem. Hrvatski liječnici bili su uvjereni da mladić ima problema s vodom u plućima, no nisu nađeni takvi problemi nakon što je hitno operiran. Tijekom operacije mladiću je srce stalo te je preminuo na kirurškom stolu.

Roditelji preminulog Australca došli su u ponedjeljak u Dubrovnik te s nestrpljenjem čekaju rezultate obdukcije, a o svemu je obaviješteno australsko veleposlanstvo u Zagrebu. Roditelji kažu da su neposredno prije operacije saznali da njihov sin ima zdravstvenih teškoća.

Nazvali su i rekli da je mrtav

"Ništa nismo znali, a sat kasnije dobili smo poziv od liječnika u Dubrovniku da je naš Danijel umro tijekom operacije", rekao je otac David za australski Nine News dodajući da još uvijek ne znaju razloge smrti.

Australski Geelong Adviser piše da je Reedie bio zdrav te je igrao u nogomet u lokalnom klubu. 

Pročitajte više