Još jedna Zadranka žrtva pilula Yasmin?

VEĆ 10 dana, u Općoj bolnici Zadar, na Odjelu neurologije, leži 25-godišnja djevojka, kojoj je dijagnosticirana tromboza venskih sinusa u glavi. Večernji list navodi kako je djevojka donedavno uzimala kontracepcijske pilule Yasmin pa liječnici ne isključuju mogućnost da su upravo sporne pilule imale utjecaja na njeno zdravstveno stanje.

Zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice, dr. Dario Nakić je naveo kako se razlozi zbog kojih je djevojka oboljela od tromboze još uvijek istražuju te je prerano govoriti o tome ima li njeno zdravstveno stanje veze s uzimanjem pilula Yasmin, ali je dodao i kako se ta mogućnost zasad ne može ni isključiti, jer djevojka dosad nije imala nikakvih zdravstvenih problema koje bi se moglo povezati s trombozom.

Navodno je prije 20-ak dana u Općoj bolnici Zadar zabilježen sličan slučaj - tromboza venskih sinusa je dijagnosticirana mladoj rodilji, navodno Splićanki. Iako je do tromboze u njenom slučaju moglo doći i zbog poroda, navodno je utvrđeno da je ranije mlada žena također uzimala pilule Yasmin.

Podsjetimo, 22-godišnja Zadranka Helena Rukavina, preminula je 15. rujna, u KBC-u Split, od posljedica plućne embolije. Slučaj se također povezivao sa uzimanjem kontracepcijskih pilula Yasmin, ali s obzirom da obitelj nije dozvolila obdukciju, to nije potvrđeno.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više