Još jednom se sastali Kim Jong-un i kineski predsjednik Xi

Screenshot: YouTube

SJEVERNOKOREJSKI  vođa Kim Jong Un posjetio je ovaj tjedan kineski grad Dalian, na sjeveroistoku zemlje, gdje se sastao s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom, izvijestila je u utorak novinska državna agencija Xinhua.


Prema državnim medijima, do susreta je došlo u posljednja 24 sata i ovo je njihov drugi susret u vrlo kratko vrijeme. Kim je u ožujku vlakom doputovao u Peking, njegov prvi posjet inozemstvu od dolaska na vlast 2011.

Razgovarali o bilateralnim pitanjima

Dvojica čelnika, kako javlja Xinhua, su razgovarala o bilateralnim pitanjima, a Xi je Kimu kazao da njegova zemlja podržava dijalog između Sjeverne Koreje i SAD-a.


Američki predsjednik Donald Trump je priopćio da će danas s kineskim predsjednikom razgovarati o trgovini i Sjevernoj Koreji, nakon prošlotjednog sastanka dviju strana posvećenog trgovinskim pitanjima.

"Sa svojim prijateljem, kineskim predsjednikom Xi Jinpingom, danas ću razgovarati o trgovini, gdje će dogoditi neke dobre stvari, i Sjevernoj Koreji, gdje gradimo odnose i povjerenje", napisao je Trump na Twitteru.

Tijekom najnovije posjete Kini, Kim Jong Un je svom kineskom kolegi kazao da se nada da će relevantne strane poduzeti "postupne" i "sinkronizirane" mjere kako bi se na Korejskom poluotoku provela denuklearizacija i ostvario trajni mir.

Pročitajte više