Još nije poznata sudbina pet hrvatskih državljana

SUDBINA pet hrvatskih državljana koji su se zatekli u zemljama južne Azije pogođenim tsunamijem još nije poznata, a ukupno 71 Hrvat se javio, izjavio je u četvrtak za Hinu načelnik Odjela MVPa za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić.

"Za 71 osobu se zna da je dobro, a među njima je i jedna gospođa koja je hospitalizirana u Kolombu, dok sudbina pet hrvatskih državljana još nije poznata", rekao je Ljubičić i izrazio nadu da će se tijekom dana smanjiti broj ljudi za koje se ne zna što se s njima dogodilo.

Od njih 71, jedna hrvatska državljanka koja je zadobila ozljedu noge operirana je u bolnici u Kolombu, glavnom gradu Šri Lanke, i trenutačno se radi na organizaciji njezina povratka u Hrvatsku.

Do promjene broja nestalih i ukupnog broja hrvatskih državljana koji su boravili u toj regiji u vrijeme prirodne katastrofe došlo je u srijedu navečer nakon što su se neki javili da su živi i zdravi, a prijavljen je nestanak još jednog hrvatskog državljanina, koji je 24. prosinca otputovao iz Duesseldorfa za Bangkok, rekao je Ljubičić.

Podaci o smrtno stradalima od tsunamija koji je u nedjelju pogodio nekoliko tisuća kilometara obala južne i jugoistočne Azije i dalje se povećavaju: gotovo 83.000 mrtvih potvrđeno je u četvrtak ujutro, a Crveni križ je izrazio bojazan da bi broj poginulih mogao premašiti 100 tisuća.

Foto: FAH

Pročitajte više