Josip Kokić predstavio izborni program neovisne liste za 5. izbornu jedinicu

Nositelj neovisne liste za 5. izbornu jedinicu Josip Kokić večeras je na HTVu predstavio svoj izborni program koji se, kako je rekao, temelji na gospodarskoj obnovi i poboljšanju životnih uvjeta u Vukovaru i istočnoj Slavoniji.

Kokić je ocijenio kako je i sadašnja i prošla vlast zanemarivala istočnu Slavoniju, zbog čega je, kako je rekao, više puta štrajkao glađu.

Zauzima se, ističe, za međunarodni projekt "Mali Vukovar", koji se temelji na ideji da međunarodna zajednica prikupi novac koji bi dala za obnovu gospodarstva i poljoprivrede u tom gradu heroju.

Kokić se zauzima i da se svi sudski procesi protiv hrvatskih branitelja prepuste hrvatskom pravosuđu, da pred Haaškim sudom odgovaraju samo začetnici agresije, odnosno srpski ratni zločinci, a da se nad Srbima koji nisu počinili zločin primijeni Zakon o amnestiji.

"Moramo se okrenuti budućnosti, za mlade naraštaje, jer nas u protivnom drže u prošlosti i kradu nam budućnost", rekao je Kokić, čiju neovisnu listu podupiru udruge "Siniša Glavašević" i "Nezavisni Slavonije i Baranje". Posebno se, smatra, treba brinuti za mlade stručnjake i znanstvenike te zaustaviti njihov odlazak iz domovine koja ih je školovala i u njih uložila velik novac.

Ključni je problem lokalne vlasti u Vukovaru gradonačelnik i član HDZ-a Vladimir Štengl, ocijenio je i pozvao predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera da ga opozove.

Pročitajte više