Jovanović: Bio sam preblag u ocjeni HDZ-a kao zločinačke organizacije, oni su pravi zločinci

"SUDEĆI prema informacijama koje smo saznali u posljednje vrijeme, usudio bih se reći da sam pogriješio kada sam rekao da je vrh HDZ-a u političkom smislu zločinačka organizacija. Naime, bio sam preblag!", rekao je danas na konferenciji za novinare saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović dodajući da su pojedinci u vrhu HDZ-a "pravi zločinci".

Jedni su, kaže Jovanović, krali vojne stanove, a drugi su pljačkali državni proračun ali i državne tvrtke. Iz vrha HDZ-a su i neshvatljivom politikom izdali hrvatskog državljanina Purdu, rekao je Jovanović.

Svi su u vrhu HDZ-a kandidati za titulu zločinca

"Svi oni zajedno doveli Hrvatsku blizu brojke od 350 tisuća nezaposlenih i potpunog gospodarskog sloma",naglasio je Jovanović dodajući da su neki zveckali lancima, a neki su "već završili u lancima i čekaju društvo". Jovanović je rekao kako su svi pripadnici vrha HDZ-a kandidati  za titulu zločinca.

"Ta titula im ide bez obzira jesu li još uvijek u stranci ili su izbrisani", rekao je Jovanović dodajući da je sama borba protiv korupcije korumpirana, jer sve dok u Vladi sjedi ministar Kalmeta, priče o nultoj stopi tolerancije za korupciju su prazne riječi. Za vrijeme "takve borbe"Kosor samo čuva svoju fotelju.

Milinovićeva bahatost dovela do dokaza

Jovanović se danas posebno obrušio na ministra zdravstva Darka Milinovića podsjetivši okupljene novinara na zgodu kada je ministar zdravstva na vlastitu presicu doveo svećenika ne bi li dokazao svoju nevinost oko crnih fondova HDZ-a.

"Milinović nije bio tada ni svjestan u svojoj bahatosti da je dokazao da postoji crni fond kojim su se kupovali svi, od svećenika do estradnih zvijezda i političara", rekao je Jovanović naglasivši kako na kraju od Kosor ne očekuje da raspiše prijevremene izbore i prizna svoju krivicu.

Kosor nema grižnje savjesti

"Kako to očekivati od osobe koja bez grižnje savjesti živi u tuđem stanu iz kojeg su nezakonito izbačena braća Drobac, zbog čega je jedan od njih počinio i samoubojstvo?", upitao se na kraju Jovanović.

Pročitajte više