Jučer nismo imali novozaraženih, županijski stožeri objavljuju nove podatke

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

DANAS imamo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. 

Nacionalni stožer je u 14 sati, kao i svakoga dana, objavio najnovije podatke za cijelu zemlju. Izvijestili su kako je u Hrvatskoj jedna osoba novooboljela, no nije objavljeno u kojoj županiji.

Oni stožeri koji su jutros poslali svoja priopćenja izvijestili su da nemaju novih slučajeva zaraze.

RAZVOJ DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU

13:10 Virovitičko-podravska županija bilježi 28. dan bez novozaraženih. 

"Među šest nalaza koji su u petak poslani na analizu vezano za covid-19, bio je i „drugi“ negativan, jednog stanovnika Virovitičke županije. S obzirom na to da je taj „drugi uzastopni test“ pokazao kako je on negativan na covid-19, statistika za Virovitičko-podravsku županiju se promijenila. Ona kazuje da je, od početka pandemije, devet osoba oboljelo od koronavirusa, od čega se sedmero oporavilo, a u VPŽ još je jedna osoba zaražena, dok je jedan muškarac preminuo od covida-19", javili su iz Stožera civilne zaštite VPŽ.

12:59 Ni Brodsko-posavska županija nema novozaraženih.

"Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od covida-19. Dobra je vijesti i da je jedna osoba ozdravila nakon dva uzastopna negativna nalaza na prisustvo virusa SARS-CoV-2. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 42, ozdravilo je 19 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno su 22 aktivne oboljele osobe od covida-19", poručili su iz Stožera te županije.

11:48 Novozaraženih nema ni u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

"Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 91 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 483 osoba.
11 osoba je hospitalizirano. Nema zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. 3 osobe iz Splitsko-dalmatinske županije nalaze se na respiratoru", poručili su iz splitsko-dalmatinskog stožera dodajući da je u toj županiji zabilježeno ukupno 559 slučajeva zaraze koronavirusom. 

10:18 Ni u Požeško-slavonskoj županiji nema novozaraženih.

"U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 4 slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19) te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalaze 2 osobe, 9 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 1268 osoba. Danas je 17. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji", priopćio je županijski stožer.

09:59 Novooboljelih nema ni u Osijeku.

"U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 66 uzoraka i niti jedan nije bio pozitivan pa su, od početka epidemije do danas, na području Osječko-baranjske županije i dalje oboljele 133 osobe.

Izliječeno je 115 osoba zaraženih koronavirusom, jedna se osoba još uvijek nalazi na bolničkom liječenju, a devet na liječenju od kuće", priopćili su iz osječko-baranjskog stožera.

09:57 U Istri nema novozaraženih. Unutar 24 sata ispitano je 15 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (covid-19), priopćeno je danas iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Pročitajte više