Jučerašnji sudar sa zagrebačkim tramvajem izazvao vozač samoubojica

52-GODIŠNJI muškarac koji se u utorak oko 12.30 frontalno zabio u tramvaj ZET-a nesreću je izazvao zbog pokušaja samoubojstva. Suicid je započeo nekoliko trenutaka ranije porezavši se oštrim predmetom po vratu nakon čega se automobilom zaletio u tramvaj.

Dvije rezne rane na vratu, koje si je zadao medicinskim skalperom, nisu bile kobne, dok je udarac u tramvaj bio prilično snažan, no obzirom da je tramvaj stajao na stanici sudar nije bio toliko jak da bi ranjeni vozač u njemu poginuo.

Nekoliko sekundi nakon udarca u tramvaj, vozač je krvavih ruku, koje je na zapešćima također porezao skalperom, i porezanog vrata iz kojeg je curila krv, izašao iz "Renaulta" te je šokiranim prolaznicima nudio oproštajno pismo moleći ih da ga predaju njegovoj supruzi

Netko od prolaznika je pozvao policiju i Hitnu pomoć koja je rastrojenog muškarca prevezla u KB Sestre Milosrdnice gdje je uspješno hospitaliziran.

U bolnici s nikim nije želio razgovarati, a zbog načina na koji je zadobio tjelesne ozljede liječnici će ga morati uputiti na konzultacije s psihijatrom.

PU zagrebačka izvijestila je kako je tramvajski promet u smjeru istoka bio u zastoju od 12.28 do 14.55 sati.

I.K.

Pročitajte više