Judith Reisman podiže tužbe protiv hrvatskih medija!

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

IZ UDRUGE VIGILARE najavili su press konferenciju koja će se održati sutra, a na kojoj će odvjetnici Judith Reisman, Zvonimir Hodak i Tanja Vranjican Đerek, objaviti pokretanje tužbi protiv određenih medija u Hrvatskoj.  Osim tužbi na pressici će govoriti o nastupima i predavanjima u Hrvatskoj govoriti Judith Reisman, redatelj Tim Tate i Krešimir Miletić u ime udruge Vigilare.

Podsjetimo, Judith Reisman u Hrvatsku je stigla na poziv Udruge Vigilare i Centra za obnovu kulture, a povodom "skandala" koji se dogodio s HTV-om urednicom Karolinom Vidović-Krišto koja je u emisiji "Slika Hrvatske" obrađivala temu zdravstvenog odgoja te ju nazvala "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?" i prikazala isječke dokumentarca The Kinsey Sindrome.

Emisija je skinuta s HTV-a, a čelni ljudi najavili su oštre mjere protiv nje. U njenu obranu odmah su ustale udruge i građani koji su protiv uvođenja zdravstvenog odgoja u škole. Pa je tako došlo i do gostovanja Judith Reisman u Hrvatskoj.

Zašto baš u Sabor?

No, najviše polemika zapravo je izazvao poziv Reismanici od strane HDZ-a da održi govor u Hrvatskom saboru!

Protiv gostovanja ove kontroverzne "znanstvenice" glas su digle brojne udruge civilnog društva, koje ističu da se radi o osobi koja koristi govor mržnje, promiče homofobiju i banalizira holokaust. U otvorenom pismu predsjedniku Sabora Josipu Leki, Centar za LGBT ravnopravnost istaknuo je kako je Reisman diljem svijeta poznata po svojim diskriminatornim i krajnje homofobnim stavovima. 

Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske priopćili su da su zgroženi i zabrinuti zbog najave da će američka dr. Judith Reisman nastupiti u Hrvatskom saboru i zatražili su svih državnih dužnosnika da odbiju susret s njom.

Građanska inicijativa Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatska, udruge David, Protagora, Centar za građansku hrabrost i inicijative Građanska akcija i Nisam vjernik, također su uputili otvoreno pismo kritike Saboru jer će ugostiti Judith Reisman, "poznatog homofoba koji iskrivljujući znanstvene činjenice promiče govor mržnje, neravnopravnost i banalizira holokaust".

No, HDZ je unatoč svemu ugostio Reisman u Saboru. A predavanja je održala i na nekoliko zagrebačkih fakulteta te u Splitu i Zadru.

Pročitajte više