Juričan Bozaniću: Često ste s Bandićem, naježim se kad se sjetim njegovih psovki

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

DARIO Juričan na Fejsu je objavio otvoreno pismo Josipu Bozaniću.

Uz pismo je priložio fotografiju Bozanića, Milana Bandića i Natalije Price Oreški ispod Stepinčevog portreta.

"OTVORENO PISMO KARDINALU JOSIPU BOZANIĆU

Vaša ekselencijo, kardinale Bozaniću", počinje Juričan.

"Ovom prilikom skrenuo bih Vam pozornost na jednu osobu koja se, kako sam zamijetio, s Vamo često i rado fotografira i time Vam, vjerujte mi, pričinja upravo nesagledivu štetu. Riječ je o zloglasnom gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. Vi ekselencijo možda još niste upućeni, no protiv tog gradonačelnika Bandića i njegove družine zasad se vodi 13 kaznenih procesa i to iz gotovo svih aspekata kriminalnih djelatnosti: počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanje utjecajem, utaja poreza, sprečavanje dokazivanja, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te poticanje na davanje lažnog iskaza, zlouporabu položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem", piše Juričan.

"Velik je to grijeh zagrebačkih struktura"

"Vjerojatno znate da je osoba Milan Bandić odlukom Županijskog suda bila u pritvoru jer je, kako je bilo obrazloženo, „pokazao veliku upornost i kriminalnu volju“. Velik je to grijeh zagrebačkih struktura.

Mene osobno je pogodio način na koji - što smo saznali sa suđenja u procesu Agram - taj gradonačelnik, razgovara sa svojim najbližim suradnicima. Pa to su sve same psovke, huljenja, ucjene, ponižavanja i verbalna iživljavanja. Žalosti me što je takav ton bio čak i prema Željki Markić, uglednoj katoličkoj aktivistici. I sad se naježim od same pomisli na te ružne i grube riječi", piše Juričan.

"Kako sveti Otac Papa nikad ne prima političare u izbornoj godini, nadam se da ćete i Vi znati biti na ispravnoj strani povijesti i distancirati se od takvih osoba koje nanose štetu ugledu Katoličke crkve i cijelog hrvatskog naroda. Sretan i blagoslovljen Božić", piše, kako stoji u potpisu, zabrinuti građanin Dario Juričan.

OTVORENO PISMO KARDINALU JOSIPU BOZANIĆU Vaša ekselencijo, kardinale Bozaniću! Ovom prilikom skrenuo bih Vam pozornost...

Objavljuje Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemiraUtorak, 22. prosinca 2020.

Pročitajte više