Kako Milanović misli srušiti Vladu bez dovoljno ruku?



S VLADOM u nezavidnom položaju, javnim mnijenjem na svojoj strani, SDP je najavio pokušaj rušenja Vlade saborskim glasanjem. Problem je u tome što nema praktički nikakve šanse za osigurati dovoljan broj glasova za tako nešto pa se postavlja pitanje koji je motiv Zorana Milanovića.

"Puno mi se pametnija čini ideja Radimira Čačića o tome da se Vladu ne ruši do proljeća i zaključenja pregovora s EU. Ništa se bitno ne može promijeniti u sljedećih nekoliko mjeseci, jer se s jedne strane nema dovoljno glasova, a s druge strane se sa Sanaderom ne može ući ni u tramvaj", smatra politički analitičar Davor Gjenero.

Gjenero: Ovo je potpuna glupost

Po Gjenerovom mišljenju pametno bi bilo sklopiti dogovor s Vladom da joj se pusti do proljeća i vidjeti kako će voditi proces završetka pregovora, ili vidjeti kako će ona usvojiti proračun, jer od ustavnih promjena više nije dovoljna relativna, nego je potrebna apsolutna većina od 77 glasova. "To je pravi parlamentarni ispit, prije toga bilo što raditi je s pozicije oporbe potpuna glupost", smatra Gjenero.

Pročitajte više