Kalmeta o Ivi Sanaderu: On više nije član stranke pa ne treba biti na plakatu

MINISTAR Božidar Kalmeta danas je govorio na HDZ-ovom skupu u Benkovcu povodom obilježavanja 20 godina od pokušaja atentata na Franju Tuđmana.

Kalmeta je rekao kako se izbori neće održati prije studenog 2011. godine, što znači da neće biti prijevremeni, ali je poručio SDP-ovcima da i kada bi se izbori održali prije roka, da bi ih tada na njima HDZ potukao. "SDP uvijek pokreće ofenzivu do ljeta, kada se potom tri mjeseca kupaju i odmaraju, a onda opet pritišću i traže ostavke", kazao je sa govornice Kalmeta te dodao kako će SDP-ovci ostati opozicija uz poruku da samo to i znaju biti.

Plakat sa Jadrankom Kosor i Franjom Tuđmanom, ali bez Ive Sanadera

Podsjetio je svoje političke protivnike da imaju 16 godina iskustva u oporbenim redovima. Ministar je Benkovčane uvjeravao da se ostvarilo sve ono što im je Franjo Tuđman na skupu prije 20 godina obećao. "Hrvatska sada jest u NATO-u, a u siječnju sljedeće godine potpisat ćemo pristupni ugovor s EU i imati gotovo sva prava članice EU", kazao je Kalmeta te dodao kako je istina da se nalazimo u najtežoj gospodarskoj situaciji, ali da ćemo se iz krize izvući već sljedeće godine.

Novinari su nakon skupa pitali Kalmetu zašto se na plakatu na pozornici uz sadašnju predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor i prvog predsjednika stranke Franju Tuđmana ne nalazi i odbjegli premijer Ivo Sanader, a ministar je odgovorio da Sanader više nije član HDZ-a te ne bi bilo primjereno da se nalazi na plakatu. 

Pročitajte više