Kalmeta: Sve je spremno za trećeg GSM operatera

SVE JE spremno za raspisivanje natječaja za trećeg GSM operatera, a ne raspiše li ga Vijeće za telekomunikacije učinit će to Agencija, najavio je u današnjem aktualnom prijepodnevu ministar prometa i veza Božidar Kalmeta obećavši da će Vlada imenovanje članova Agencije Saboru predložiti prije ljetne stanke.

Tonči Tadić (HSP) optužio je, naime, Vijeće da namjerno odugovlači raspisivanje natječaja i time HT-u i VIP-u omogućuje monopol i raspodjelu ekstra dobiti od dvije milijarde dolara.

Kalmeta je rekao da je njegovo Ministarstvo napravilo sve što je trebalo, a da je on osobno pozvao članove Vijeća da raspišu natječaj.

Ministar Kalmeta odbacio je tvrdnje Ante Markova (HSS) da turistička sezona bilježi podbačaj, očekuje da će glavni dio sezone biti barem na razini prošlogodišnje.

Trenutno se, navodi ministar, bilježi isti broj noćenja kao lani, a turističkih je dolazaka nekoliko postotaka više.

HSS-ovcu Božidaru Pankretiću koji se zanimao za sudbinu tvrtke Belje Darda, premijer Ivo Sanader odgovorio je da će se za privatizaciju te tvrtke objaviti novi natječaj.

Nije komentirao Pankretićeve tvrdnje da razvoj događaja oko Belja pokazuje da postoji netko jači od premijera, te narušava njegov i autoritet Vlade, ali je uzvratio podacima o menadžerskom ugovoru koji je svojedobno odobrio Pankretićev zamjenik.

Tomislav Ledić, koji je bio i predsjednik NO PIK Vrbovca, odobrio je menadžerski ugovor da se tročlanoj upravi te tvrtke isplaćuje mjesečni paušal u neto iznosu od 80 tisuća dolara, a uz to je išla i naknada za poslovni uspjeh od sto do 500 tisuća dolara, naveo je Sanader.

Vrijeme je da se stane na kraj takvim rabotama gdje se pljačka novac poreznih obveznika, poručio je premijer, najavivši da će Vlada uvesti red i u PIK Vrbovec i Belje.

Pročitajte više