Kanadska guvernerka iz protesta javno pojela sirovo srce tuljana

KANADSKA guvernerka Michaelle Jean je iz solidarnosti prema lovcima na tuljane te zbog zabrane Europske unije na uvoz toga mesa, odrezala dio sirovog srca i pojela ga.

Jean je uzela tradicionalni eskimski nož te rasporila životinju i pojela djelić srca. Taj njezin čin došao je tjedan dana nakon što je Europska unija zabranila uvoz mesa tuljana iz Kanade, međutim Jean nije htjela odgovoriti ima li njezin performans veze s tim činom europskih država, pišu svjetski mediji.

"Protumačite taj moj čin kako god želite"

Glasnogovornik Europske unije je rekao kako je takav čin bizaran. Jean je, naime, kao guvernerka Kanade predstavnica kraljice Elizabete II. Performans je izvela na inuitskom festivalu u Rankin Inletu. "Protumačite taj moj čin kako god hoćete", rekla je nakon što su je upitali je li to učinila zbog odredbe EU.

Izlov tuljana Inuitima predstavlja veliki dio zarade, dok se mnoga svjetska udruženja žestoko bore protiv toga te način na koji se dolazi tog mesa nazivaju "barbarskim". Ove godine će kanadski lovci ubiti 65 tisuća tuljana.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više