kandidat srpske nacionalne manjine milan čupić predstavio program na htv-u

Kandidat za zastupnika srpske nacionalne manjine Milan Čupić predstavio je večeras svoje programske smjernice na HTVu, obećavši da će se zalagati za obnovu privrede i stambenih objekata. L

Bude li izabran u Hrvatski sabor, poticat će Vladu da nastavi zbrinjavati povratnike, posebice one koji su bili nositelji stanarskih prava na područjima od posebne državne skrbi.

Zalagat će se također da se kvalitetni vladini zakoni, posebno oni koji se odnose na nacionalne manjine, provode dosljedno i to putem resornih ministarstva, a ne lokalne samouprave.

Obećao je da će Vladu poticati da nastavi voditi brigu o Vukovaru s težištem na pokretanju proizvodnje i zapošljavanju radnika.

Zalagat će se i za poljoprivredu usklađenu s europskim standardima. Smatra da je to moguće postići racionalnim rješavanjem privatizacije državnog zemljišta i njegovom raspodjelom među bivšim radnicima poljoprivrednih kombinata i novim poljoprivrednicima.

On želi da se Srbima omogući uživanje temeljnih životnih prava na svim prostorima u Hrvatskoj.

Čupić drži da je srpski narod autohtona nacionalna zajednica u Hrvatskoj podjednako kao i hrvatski narod jer su ta dva naroda zajedno u antifašističkoj borbi stvorila bivšu SRH u sadašnjim granicama.

Dodao je da je jedan od rijetkih Srba koji nije izgubio nikoga u obitelji niti građanska prava, pa smatra da će neopterećen elementarnim problemima moći uvidjeti nepravdu koja je učinjena prema većini pripadnika srpskog naroda.

(Hina) mvr sp

Pročitajte više