Kandidatkinja Đurđa Adlešić na Prevlaci

KANDIDATKINJA HSLS-a za predsjednicu Republike Đurđa Adlešić priopćila je da je predsjedničku utrku počela danas na Prevlaci.

Kako je navela u priopćenju, utrku je počela na najjužnijoj točki Hrvatske, na Prevlaci, zato što je "dosadašnja politička elita marginalizirala i Dalmaciju i sve ostale hrvatske regije tretirajući ih kao manje važne dijelove zemlje." Ustvrdila je kako će se kao predsjednica zauzimati da se hrvatska zastava vrati na Prevlaku jer je to povijesni dio Hrvatske, obranjen u Domovinskom ratu.

Prevlaka je prelijep i prevažan kraj da bi služila samo za vojne svrhe. U Hrvatskoj sa sigurnim međunarodnim granicama i riješenim sporovima sa susjedima, ovaj dio zemlje ima velike turističke mogućnosti i sve preduvjete za intenzivan poduzetnički razvoj, ističe Đurđa Adlešić.

Ocjenjujući kako regije u Hrvatskoj znatno zaostaju za središnjim dijelom zemlje, navodi da je zbog toga prije predizborne utrke obišla Liku, Dalmaciju, Slavoniju i Zagorje.

Predsjednik Hrvatske ima dovoljno ustavnih i zakonskih ovlasti da može javnim utjecajem pridonositi zdravom okružju u kojem će se razvijati poduzetnički projekti i rješavati najveći problem današnje Hrvatske - nezaposlenost, koja je visoka upravo u krajevima udaljenima od glavnoga grada, kaže među ostalim u priopćenju kandidatkinja Đurđa Adlešić.



Pročitajte više