Kapraljević: HNS neće odustati od istražnog povjerenstva

SABORSKI zastupnik HNS-a Antun Kapraljević izjavio je danas u Osijeku kako ta stranka neće odustati od zahtjeva da se osnuje istražno povjerenstvo za ispitivanje načina na koji su imovinu stjecali premijer Ivo Sanader i ministar vanjskih poslova u ostavci Miomir Žužul.

Na konferenciji za novinare Kapravljević je kazao kako je "priča o navodnom ratu istražnim povjerenstvima" krenula tek nakon ovog zahtjeva HNS-a, ocijenivši kako "vjerojatno nekome ne odgovara da se to povjerenstvo osnuje".

Ustvrdio je da je HNS odbio, kako je rekao, posredničku ponudu SDP-a o ukidanju svih istražnih povjerenstava, a da je nakon toga uslijedilo povlačenje potpisa sa zahtjeva za osnivanjem ovoga povjerenstva. Potpise su povukli Šime Lučin (SDP) te Zlatko Kramarić i Ivo Banac (LS).

"Čini mi se da je Kramarić, skupa s Bancem krenuo u približavanje HDZ-u, ali ne zna kako bi to izveo, pa se zbog toga blokira osnivanje povjerenstva", ustvrdio je Kapraljević.

Zamoljen da komentira nedavnu izjavu predsjednika SDP-a Ivice Račana da HNS doživljava SDP kao konkurentsku stranku Kapravljević je odgovorio: "A kako bi ih trebali doživljavati. Mi svaku stranku doživljavamo kao konkurentsku i to je normalna politička borba".

"Ne znam zašto bi, ako smo u oporbi, trebali nekoga voljeti, i normalno je da smo politički konkurent kako SDP-u tako i HDZ-u, HSP-u i ostalim strankama", istaknuo je.

Na novinarski upit o predizbornoj koaliciji HNS-a i SDP-a Kapraljević je rekao kako još ništa nije definitivno odlučeno te da sve ovisi o tome kako će se SDP "odrediti prema problemima s kojima se susrećemo u Zagrebu i o tome na koji način će nas podržati u pitanju povjerenstava".

Na upit novinara što očekuje od novog saborskog Povjerenstva za sukob interesa, kojemu je predsjedao u prošlom sazivu, rekao je da "očekuje jako puno" jer je, kako tvrdi, prema podacima koje je ostavio novom Povjerenstvu, barem 250 dužnosnika, uglavnom s različitih razina izvršne vlasti, u sukobu interesa.


Pročitajte više