Kaptol: Predsjednikova izjava je da se Haag neće voditi molitvama uvredljiva je za vjernike

KONTROVERZNI glavni urednik Glasa koncila Ivan Miklenić u uvodniku najnovijeg broja tog tjednika kritizirao je izjavu predsjednika Ive Josipovića da se "Haški sud sigurno neće rukovoditi molitvama u Hrvatskoj" kada se bude donosila presuda trojici hrvatskih generala. Prema Miklenićevom mišljenju, radi se o izjavi koja je neprimjerena i uvredljiva za vjernike.

Glavni urednik katoličkog tjednika, neslužbenog glasila Kaptola, ponovio je pri tom poziv Komisije HBK Institutia et pax na post i molitvu za pravednu presudu generalima, kao i onaj hrvatskih biskupa kojim su pozvali sve vjernike da se 8. travnja uključe u molitvu za domovinu.

"Važno je uočiti da je takvo vjerničko molitveno suočavanje s aktualnim povijesnim časom bitno drugačije od svih strahovanja, širenja malodušnosti i pokušaja rušenja, jer ulijeva nadu koja nije oslonjena na krhkoga čovjeka nego na svemogućega Boga", piše Miklenić.

Prihvatiti poziv i poticaj hrvatskih biskupa i uključiti se u molitvu za domovinu "upravo znači postati dionikom prevažnih nastojanja da uz Božju pomoć zdrava politika i istina oslobode Hrvatsku okova strahova, zloporaba i neistina i omogući normalan razvitak i boljitak", zaključuje glavni urednik.

Pročitajte više