Kardinal antivakser završio na intenzivnoj s covidom. Papa: To je ironija života

Foto: EPA

PAPA Franjo obratio se novinarima na letu od Slovačke prema Italiji te komentirao otpor prema cjepivima koji postoji i u vrhu Katoličke crkve.

Rekao je da ne može objasniti zbog čega su neki kardinali skeptični prema cjepivu protiv covida-19.

"Čovječanstvo ima povijest prijateljstva s cjepivima"

"To je neobično s obzirom na to da čovječanstvo ima povijest prijateljstva s cjepivima", rekao je papa Franjo, koji se i sam cijepio protiv covida.

Rekao je da je jedan kardinal koji se nije cijepio završio na intenzivnoj njezi nakon što se zarazio koronavirusom. Nije ga imenovao, ali je aludirao na američkog kardinala Raymonda Burkea, poznatog po antivakserskim stavovima.

>> Kardinal iz SAD-a govorio da su u cjepivima mikročipovi, sada završio na respiratoru

Burke je, podsjetimo, prije nego što je završio na intenzivnoj, govorio da su cjepiva razvijena "korištenjem stanica pobačenih fetusa" i da se prilikom cijepljenja "pod kožu stavlja neka vrsta mikročipa pomoću kojeg vas država kontrolira". 

Papa o kardinalu antivakseru koji je završio u bolnici: To je ironija života

"Čak i među kardinalima ima onih koji niječu cjepiva. Jedan od njih, jadan čovjek, završio je u bolnici zbog virusa. To je jedna od ironija života", rekao je papa Franjo.

Dodao je kako su u Vatikanu gotovo svi cijepljeni te sad "razmišljaju kako pomoći" onima koji su i dalje skeptični prema cjepivu.

"Kao djeca smo svi cijepljeni protiv dječje paralize i ospica i nitko se tada nije bunio", dodao je papa. 

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više