KARDINAL PULJIĆ JOŠ JEDNOM UPOZORIO NA TEŽAK POLOŽAJ KATOLIKA

Na proslavi Cvjetnice u nedjelju u Sarajevu, koja je počela svečanom procesijom oko katedrale Srca Isusova i blagoslovom maslinovih grančica, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić ukazao je na težak položaj katolika u toj zemlji i pozvao vjernike da teret križa ponesu do kraja.

Kako javlja Katolička tiskovna agencija (KTA) u prigodnoj homiliji kardinal je još jednom ukazao na težak položaj katolika u Sarajevu ali ih je također pozvao slijediti Kristov primjer u gradu gdje Katolička crkva ima svoje prave korijene.

"U tom gradu ćemo trpjeti, pljuvat će nas, psovat će nam Isusa, autima će nasrtati na nas, pisat će plakate i tiskati knjige", kazao je kardinal Puljić.

Unatoč svim prosvjedima, takve pojave, po svemu sudeći, ne smetaju ni bosanskohercegovačkoj a niti međunarodnoj javnosti i to sve u ime demokracije, rekao je Puljić.

"U tome gradu ćemo trpjeti i nositi naš križ do kraja", poručio je kardinal Puljić u svojoj homiliji.

Podsjetivši vjernike na obljetnicu boravka Svetog Oca Ivana Pavla II u Sarajevu kardinal Puljić je zaželio da i predstojeći Papin dolazak u BiH donese mir i pravdu u tu zemlju, prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA).

Podsjetio je na Isusov ulazak u Jeruzalem koji se danas obilježava diljem svijeta.

"Isusa su njegovi osudili i ubili. Zar nije tako kroz cijelu povijest? Masa biva manipulirana, biva zavedena i ne ravna se prema vrijednostima koje istinski ostaju", kazao je vrhbosanskih nadbiskup.

(Hina) rm rt

Pročitajte više