Karl Rove: Donald Trump je smijurija od predsjedničkog kandidata



KARL ROVE, "veliki meštar" Republikanske stranke i čovjek za kojeg su tvrdili da je za vrijeme Georgea W. Busha u rukama držao sve konce državne administracije, smatra da je Donald Trump "smijurija od kandidata". Prebogati Trump proteklih se dana, naime, u anketama nametnuo kao favorit za republikansku nominaciju u predsjedničkim izborima 2012. godine.

"Način na koji je Trump prigrlio teoriju da Barack Obama nije rođen u SAD-u pokazuje da mu je mjesto među luđacima na krajnjoj desnici i to ga čini nevažnim kandidatom. Moram priznati da sam šokiran, mislio sam da je pametniji", rekao je Rove za Fox News, televizijski kanal koji je najzaslužniji za Trumpov iznenadni uzlet.

"Ako će mu pitanje Obamine nacionalnosti biti centralna točka kampanje, onda znači da je Trump smijurija od kandidata", rekao je Rove, prenosi The Huffington Post. Rove je naglasio kako je to zamka u koju Obama želi "uloviti" republikance jer je predsjedniku jasno da inzistiranje na njegovom rodnom listu samo marginalizira republikanske političare.

Pročitajte više