karlovac: kašljević (HSP) dao ostavku na mjesto županijskog vijećnika

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine u Karlovcu ostavku na vijećničko mjesto dao je HSPov vijećnik iz općine Plaški Borislav Kašljević, rekavši da izlazi i iz stranke i iz politike.

"Razlog tomu su događaji u Plaškom, na koje u godinu dana nisam s pozicije županijskog vijećnika imao utjecaja, kao i najnoviji poslijeizborni događaji na razini države", rekao je Kašljević.

Kazao je kako je redovito za govornicom Županijske skupštine upozoravao na nepravilnosti u radu općine Plaški kojom vlada SDSS, na čelu s predsjednicom općine Radmilom Medaković.

Nepravilnosti se odnose na zaposlenje njezine kćeri koja nikad nije nostrificirala diplomu stečenu u Srbiji, te na zaposlenje pročelnice jedinstvenog općinskog odjela Nedjeljke Vujnović, iako nema pet godina radnog staža, što je bilo propisano natječajem, ustvrdio je. Kazao je da je predstojnik županijskog Ureda državne uprave Željko Spudić potvrdio prije nekoliko mjeseci da je riječ o nepravilnostima na koja su upozorena nadležna ministarstva, ali da se ništa nije promijenilo.

Kašljević je ustvrdio da su se u međuvremenu dogodile i nove nezakonitosti vezane uz odvajanje Vodovoda Plaški iz ogulinskog Komunalca.

Govoreći o drugom razlogu ostavke, rekao je kako je "neshvatljivo da u vladu ne može ući onaj tko je branio i stvarao Hrvatsku - HSP, a pregovara se s Vojislavom Stanimirovićem i Miloradom Pupavcem, koji su", kako je ustvrdio, "rušili hrvatsku državu".

Pročitajte više