Karlovac: Liječnici idu na saslušanje, a liječnička dokumentacija u ruke policije

NI TJEDAN dana nakon nesreće, još uvijek nisu poznati uzroci trovanja Zdravka Martinovića i njegova psa. Nakon sinoćnjeg sastanka sa glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, karlovačka općinska državna odvjetnica Gordana Križanić, zatražila je provođenje hitnih istražnih radnji, prenosi Cropress.

Odlukom koja kasni gotovo tjedan dana, određeno je saslušanje liječnice i osoblja Hitne medicinske pomoći koji su prvi došli do onesviještenog Martinovića, liječnika koji su ga zaprimili u Opću bolnicu Karlovac i djelatnice Centra za kontrolu trovanja iz Zagreba. Saslušanje je zakazano za ponedjeljak, 5. ožujka. U četvrtak, 8. ožujka, saslušane će biti Zdravkova supruga Desanka Martinović i njena susjeda.

Policija je pak izdala nalog za oduzimanjem kompletne liječničke dokumentacije za djelatnike Hitne medicinske pomoći koji su pružili pomoć Martinoviću.

U četvrtak je u Karlovačku pivovaru ušlo 50-ak sanitarnih, vodopravnih, ekoloških i policijskih inspektora, a ulaze su blokirala policijska i vatrogasna vozila. Svi su kanali Karlovačke pivovare isprani, a nakon toga je potok kraj kojeg je pronađen Martinović dobio tamnosmeđu boju. Vatrogasci su izmjerili prisutnost opasnih tvari u zraku, ali rezultati analize su bili u granicama normale. Rezultati analize uzoraka vode se još čekaju.

I.M.
Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više