Karlovac: Ministrica obrane u zapovjedništvu hrvatske kopnene vojske

MINISTRICA obrane Željka Antunović i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Marijan Mareković danas su posjetili Karlovac gdje su s djelatnicima zapovjedništva kopnene vojske razgovorali o svemu što je dosad učinjeno na preustroju Oružanih snaga RH, te o najvažnijim zadaćama koje još predstoje, rečeno je u izjavi za novinare nakon održanog sastanka.

S promjenom političke garniture život ne staje, a pogotovo to ne bi bilo dobro u Oružanim snagama, gdje je važno da se sve odvija u kontinuitetu, rekla je ministrica na kraju svog ministarskog mandata.

Zadovoljni smo postignutom razinom preustroja, a dogovorili smo korekcije nekih pravilnika i odluka kako bi se proces preustroja nastavio još bržim tempom, rekla je ministrica Antunović.

Također je ustvrdila da je svijest o potrebi preustroja u samim Oružanim snagama znatno veća nego u društvu u cjelini. Jedna od zadaća je da se važnost i ciljevi preustroja jasno predoče javnosti kako bi ih i društvo prepoznalo i prihvatilo.

Na novinarsko pitanje o tome koje su od brojnih vojarni u Karlovcu ocijenjene kao "perspektivne" za Hrvatsku vojsku, te što će biti s ostalima, general pukovnik Marijan Mareković rekao je da će Hrvatska vojska zadržati vojarnu sa zapovjedništvom u Domobranskoj ulici, vojarnu Luščić, vojarnu Kamensko te skladište streljiva u Jamadolu.

Ministrica Antunović rekla je da je interes Hrvatske vojske da se riješi svih neperspektivnih nekretnina, prvenstveno da se kapitaliziraju, a ako je to nemoguće, tada da se predaju u vlasništvo gradova i općina za javne potrebe.

Na pitanje namjerava li vojska sanirati ekološki vrlo opasne devastirane vojarne Logorište i Donje Mekušje, ministrica Anutnović je rekla da Hrvatska vojska ne može jedina snositi teret sanacije devastiranih vojarni, pogotovo ne u situaciji smanjenja ljudstva.

"Sanacija svih ruševina koje su nam ostale nakon rata zajednička su briga društva, kako lokalne zajednice, tako i nekoliko resora vlasti", rekla je Željka Antunović.

Pročitajte više