Katarina Peović: Izazivam Škoru na dvoboj

Screenshot: Radnička fronta

RADNIČKA fronta, predvođena predsjednicom Katarinom Peović, ispred Pevexa je pozvala na sučeljavanje Miroslava Škoru. 

Peović je rekla kako nije slučajno baš to mjesto odabrano za presicu, a onda se obratila radnicima i Škori. Pozvala ga je na novi dvoboj u debati.

"Ovdje smo ispred Pevexa da pozovemo Miroslava Škoru na sučeljavanje. S razlogom smo ispred ovog dućana, da pozivamo radnike i radnice kojima se Škoro nominalno obraća da ne glasaju za takve političke opcije. Miroslav Škoro je i prije par dana objavio svoje uvjete po kojima bi se sučeljavao s Bernardićem i Plenkovićem. U tim uvjetima je sugerirao da je do sada imao neravnopravan tretman na debatama. No u debati u kojoj je sudjelovao sa mnom nije mu problem bio neravnopravan tretman, diskvalificirao je sebe svojim političkim stavovima - homofobnim, antimanjinskim, zagovaranjem pozdrava Za dom spremni...", rekla je Peović.

Dodala je kako se Škoro posebno diskreditirao svojim stavom da treba pomilovati Tomislava Merčepa koji je osuđen za zločine i ubojstva 43 civila među kojima i 12-godišnje djevojčice i njenih roditelja.

Kazala je da iza Škore stoji privatni interes bogatih skupina, personalni menadžeri povezani s tajkunima i milijunaši povezani s ruskim plinskim lobističkim skupinama te da je u pozadini Škorinog nacionalizma interes za pogodovanjem tim skupinama. 

"Miroslav Škoro je ulaskom u politiku na predsjedničkim izborima rekao da će on stati na kraj duopolu HDZ-a i SDP-a koji omogućavaju ljudima da preko stranačkih iskaznica dođu do radnih mjesta dok je Škoro sve postigao i stekao, postigao stranačkom iskaznicom HDZ-a u koji se učlanjivao čak dva puta", rekla je Peović i dodala da je Škoro bio u ministarstvima, veleposlanstvima, da je bio direktor Croatia Recordsa i da je bio Sanaderov gradonačelnički kandidat.

"Škoro i imovinski pokret nisu nikakva alternativa, nisu nikakva promjena, nego samo nastavak statusa quo", kazala je Peović i dodala kako sumnja da će Škoro prihvatiti poziv na dvoboj. 

Pročitajte više