Kaufland donira svježe voće i povrće Crvenom križu

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

KAUFLAND će ove godine donirati voće i povrće Hrvatskome crvenom križu, izvijestili su iz organizacije.

Tako će svježe voće i povrće doći do potrebitih diljem Hrvatske, među ostalima, i do onih koji su u razornom potresu u Zagrebu ostali bez svojih domova, a trenutačno su zbrinuti preko mreže Hrvatskoga crvenog križa, poručili su iz Kauflanda.

"Uvjereni smo da je ovo najbolji mogući način da nastavimo donacijski program te vjerujemo da ćemo ovom zdravom donacijom usrećiti one kojima je naša pomoć najpotrebnija u ovim teškim vremenima. Hrvatski crveni križ naš je dugogodišnji partner te se veselimo nastavku suradnje", rekla je voditeljica korporativnih komunikacija Marija Franić.

Planira se donirati 130 tona svježeg voća i povrća

Kaufland je tri godine zaredom provodio projekt "Kaufland škola voća i povrća" tijekom kojega je, kroz cijelu školsku godinu, partnerskim osnovnim školama diljem Hrvatske svakog tjedna donirao svježe voće i povrće.

Budući da su zbog pandemije koronavirusa škole zatvorene, donacijski program Kaufland će nastaviti u suradnji s Hrvatskim crvenim križem.

"Hrvatski crveni križ iznimno je zahvalan Kauflandu, koji već godinama prepoznaje naše humanitarne aktivnosti, a samim time i potrebe građana u teškim životnim okolnostima. I ova donacija dolazi u pravom trenutku, kada se mnogi nose s posljedicama epidemije koronavirusa, a na zagrebačkom području i posljedicama potresa", izjavila je glasnogovornica Hrvatskoga crvenog križa Katarina Zorić.

Podsjetimo, tijekom školske godine 2019./2020. partnerskim školama trebalo je biti donirano više od 130 tona svježeg voća i povrća, a sada će dio te donacije biti usmjeren socijalno ugroženima.

Pročitajte više