Kaznena prijava protiv ravnatelja DES-a

PROTIV ravnatelja splitske ustanove za zapošljavanje invalidnih osoba DES, M.I. (58), Odjel gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske podnio je kaznenu prijavu zbog sklapanja više štetnih ugovora kojima je tu ustanovu oštetio za oko milijun i pol kuna, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Uz njega se, nakon dovršene kriminalističke obrade, terete i direktori, odnosno ovlaštene osobe tvrtaka s kojima je sklopio ugovore, i to za poticanje i pomaganje u zloporabi položaja i ovlasti, ovlasti u gospodarskom poslovanju, krivotvorenju službenih isprava i zloporabi u obavljanju dužnosti državne službe.

Ravnatelja Matu Ivanovića (policija navodi samo inicijale) tereti se da je od prosinca 2002. do travnja prošle godine kao ravnatelj ustanove DES, u državnom, gradskom i županijskom vlasništvu, bez suglasnosti Upravnog vijeća zaključio više štetnih ugovora s direktorima poduzeća Tehnotrade iz Daruvara Z. D. (45), direktorom tvrtaka Vidal iz Splita P. K. (46), Gavrilović trgovina iz Petrinje S. Lj. (43), te Matan and Jaranen iz Splita, čiji je vlasnik sam prvoprijavljeni Mate Ivanović.

Usto ga se sumnjiči da je na temelju tih ugovora odobrio i ovjerio plaćanje neistinitih faktura, pogodovao ugovaranju poslova s vlastitim trgovačkim društvom, te ovjerio i odobrio plaćanje neistinitih putnih naloga za djelatnika DES-a J. M. (34) i Vidala P. K.

Navedenim kažnjivim djelima DES-u je nanesena šteta od oko milijun i pol kuna.

(Hina) xdstr ydd

Pročitajte više