Kći Dicka Cheneya objavila: U ministarstvu pravosuđa SAD-a su članovi al-Qaide

ORGANIZACIJA "Keep America Safe" koju vodi kći bivšega američkoga potpredsjednika Dicka Cheneya, Elisabeth Cheney, objavila je politički oglas u kojem stoji da je u američkom ministarstvu pravosuđa "veći broj agenata al-Qaide". Posljednji potez kćeri Dicka Cheneya u kojem je službenike američkoga ministarstva pravosuđa označila kao agente al-Qaide, izazvao je očekivane napade s ljevice, ali i kritike konzervativnih pravnika u SAD-u.

Organizacija "Keep America Safe" koju vode Elizabeth Cheney i konzervativni komentator Bill Kristol, objavila je politički oglas u kojem pozivaju američko ministarstvo pravosuđa da objavi imena sedmero pravnika koji su prije zaposlenja u ministarstvu  kao odvjetnici branili osumnjičene teroriste.

Obitelj Cheney je nakon smjene vlasti u Bijeloj kući, aktivna u zagovaranju mučenja osumnjičenih za terorizam, ali i u napadima na Obamu da ugrožava američku sigurnost jer "ne koristi metode koje postoje u civiliziranome svijetu". Oglas je dobio osudu od liberalnih pravnika, komentatora i političara te je uspoređen s "najgorim lovom na vještice u vremenu senatora Josepha McCarthyja.

Član liberalnoga instituta Brookings, Benjamin Witte je objavio oštru kritiku "sramotnim napadima" na vladine pravnike koje su potpisala ugledna konzervativna pravnička imena među kojima je i Ken Starr koji je proganjao demokratskoga predsjednika Billa Clintona zbog laganja pod prisegom o odnosu s pripravnicom Monicom Lewinsky.

Pročitajte više