Kerum Ani Knežević: Vi ste već odavno na Todorićevoj sisi!

"TA PRIČA sa Maybachom izazvala je pomutnju, ali ne vjerujem da je premijer mislio na mene kad je govorio o lošim poslodavcima", kazao je pred televizijskim kamerama Željko Kerum. Kerum je tako reagirao na izjavu Ive Sanadera koji je "neke poduzetnike" prozvao da "voze Maybach i jahte dok radnici trpe". S obzirom da jedini Maybach u Hrvatskoj posjeduje Kerum, nije teško pogoditi na koga je Sanader mislio, ali splitski poduzetnik smatra da premijerove kritike nisu bile upućene njemu.

"Mislim da premijer nije mislio na mene. Pojedini mediji plasirali su informaciju da sam ja loš poslodavac, ali narod tako ne misli", kaže Kerum, te ističe kako minimalna plaća u njegovoj firmi iznosi 3 i pol tisuće kuna.

Kerum kaže da nikad nije požalio što je kupio Maybach, ali s obzirom na sve probleme koji mu je taj automobil donio najavio je da ga je spreman prodati i sav novac od prihoda donirati u humanitarne svrhe.

"Hrvatska udruga poslodavaca je servis za Todorića i njegovu ekipu"

Predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Knežević Keruma je prozvala da su prije dvije godine njegovi radnici imali vrlo male plaće, no on inzistira kako su minimalne plaće "Kerumovih" radnika prije dvije godine iznosile tri tisuće kuna. Od tada je, tvrdi Kerum, minimalna plaća porasla, a rasti će i dalje.

"Često se navodi da je jedini pozitivan poslodavac u Hrvatskoj gospodin Todorić, i to zato što Hrvatska udruga poslodavaca u javnost plasira takve podatke. Ta je udruga servis za Todorića i njegovu ekipu pa je logično da je samo on pozitivan, a svi ostali su negativni", kaže Kerum koji "ne voli nepravdu, nije napravio ništa loše i posluje u okviru propisa".

Ani Knežević Kerum je poručio kako je "puno veći problem što ona vozi BMW kojeg je kupila preko grbače radnika koje zastupa, nego što on vozi Maybacha". No, nije stao na tome. "Vi ste već odavno na Todorićevoj sisi. Preporučio bih vam da osnujete sindikat koji će voditi samo Konzum", poručio je Kerum predsjednici SSSH.

"Imat ću utjecaja na izbor idućeg gradonačelnika Splita"

Prije nekoliko mjeseci Željko Kerum spominjao se kao mogući budući gradonačelnik Splita na osnovi nekih anketa koje su pokazivale da kontroverzni poduzetnik ima uvjerljivo najveću podršku javnosti od svih potencijalnih kandidata. Kerum nikad nije jasno odgovorio na pitanje hoće li se baciti u politiku, a prostora za moguću kandidaturu ostavio je i večeras.

"Split je nerazvijen, nalazi se u teškoj situaciji i potreban mu je čovjek koji će ga pokrenuti. Narod je prepoznao mene i moj rad kao tog čovjeka, o čemu svjedoče rezultati anketa u kojima imam dvostruko veću potporu od drugoplasiranog iza mene. Ako se kandidiram za gradonačelnika, sigurno ću pobijediti, ali ako se i ne kandidiram imat ću svoj utjecaj na izbor gradonačelnika Splita u idućem mandatu", podvukao je Kerum.

J.C.
Foto: Glas Dalmacije

Pročitajte više