Kerum kupuje zagrebačku Esplanadu

ŽELJKO KERUM, splitski poduzetnik koji se prošli mjesec našao na tapeti nakon što je premijer Ivo Sanader komentirao loše poslodavce koji kupuju "Maybache i jahte, dok radnici trpe", kupuje zagrebački hotel Regent Esplanada.

Kerum ovu informaciju nije htio komentirati, međutim Jutarnji list doznaje da je proteklih mjeseci održano nekoliko sastanaka Željka Keruma s austrijskim vlasnicima na kojima se pregovaralo o cijeni hotela.

Dvojica hotelskih menadžera procijenili su vrijednost hotela na više od 60 milijuna eura.

Kerum je nedavno postao vlasnikom kultnog okupljališta političara i društvenih uglednika na zagrebačkoj špici, kafića Bulldog, a jednako tako gotova je stvar njegovog preuzimanja kafića "Lažni svjedok" i "Šumski dvor".

Kerum je u Zagrebu do sada otvorio 12 trgovina u sklopu svog trgovačkog lanca "Kerum", a za osam milijuna eura od odvjetnika Ante Nobila i poduzetnika Miće Carića je kupio zgradu bivše tekstilne tvornice Nada Dimić.

Skupa za zgradom je otkupio i planove za izgradnju Poslovnog centra Krešimir kojeg su Nobilo i Carić namjeravali izgraditi na uglu Branimirove i Erdodyjeve ulice.

R.I.
Foto: Glas Dalmacije

Pročitajte više