Kerum nije došao na sjednicu. Netko je poslagao ove slike na njegovom mjestu

Foto: Pixsell/Ivo Cagalj

ZBOG nedostatka kvoruma nastavak sjednice Gradskog vijeća Splita pod predsjedanjem potpredsjednice Marijane Puljak nije održan.

Naime, nakon sinoćnjeg prekida, predsjednik HGS- a Željko Kerum poručio je kako njegovi vijećnici jutros neće u Banovinu te da se "ne slažu s načinom rada Andre Krstulovića Opare, a ne s HDZ-om". 

Odlaskom vijećnika HGS-a, a nakon završetka vijećničkih pitanja i HDZ- a, sjednica splitskog GV-a sinoć je prekinuta jer nije bilo kvoruma, a nastavak je za jutros zakazao zamjenik predsjednika Vijeća HDZ-ov Petar Škorić.

Netko je postavio Kerumove fotografije na njegovo vijećničko mjesto.

Kerum: Neka s ostalima pokušaju napraviti većinu

Kerum je za Hrvatski radio - Radio Split iz Rima poručio kako vijećnici njegove stranke neće jutros na sjednicu.

"Neka oni pokušaju s ostalim vijećnicima napraviti većinu. To je njihova stvar. Krstulović Opara je to sposoban, jer on konstantno dvije godine šuruje sa strankom Pametno i Mostom, pa neka sad s njima složi što treba. Mi im nismo potrebni jer mogu bez nas funkcionirati. Oni sutra mogu složiti koaliciju s Mostom i Pametnim", poručio je Kerum.

Ustvrdio je i kako su vijećnici, po njegovom nalogu, napustili sjednicu s porukom da se ne slažu s načinom rada Opare, a ne s HDZ-om. Također je izjavio i kako se HDZ u prošlosti riješio i puno važnijih ljudi nego što je Andro Krstulović Opara.

Nova sjednica je zakazana za 2. svibnja.

Pročitajte više