VIDEO Kerum podivljao zbog pitanja o dugovima pa napao novinarku: Plakat ćeš, ostat ćeš bez plaće

Foto/video: Dalmacija online

KERUM večeras radi feštu na Zapadnoj obali. Četvrta je obljetnica otvorenja tog objekta koji je Splićane koštao 80 milijuna kuna, koje su inače prikupljali za sanaciju smetlišta Karepovac. Smetlište je i dalje takvo kako je i bilo, samo još punije, otrovnije i opasnije, no i dalje se ne nalazi na listi prioriteta Kerumovih projekata.

Kerum sa svima u fino pa totalno otkačio

"Ponos grada Splita, ako Bog da zdravlja i Splićani mi daju podršku, bit ćemo na Istočnoj obali za dvije godine. Ja sam vizionar, ljudi oko mene su iz posla, nisu na državnim jaslama, ne primaju plaću od Županije, Grada i države, sami su uši u poslovni rizik . Mi stvaramo, radimo prihod, konkurencija radi trošak, žao mi je što sam ih spominjao i reklamirao. Rekao sam sa svima u fino, nikoga neću prozivati, ali djela su djela", bio je na početku druženja s novinarima dobro raspoložen Kerum. No, uzrujalo ga je pitanje novinarke HTV-a Ivane Šilović. 

"Kažu da ste jako puno dužni?"

"Kome?", nije mogao sebi od šoka doći šef HGS-a.

"Pa i HTV-u", kazala mu je novinarka.

 "HTV. He, he, ja je gledam svakodnevno. Zašto ne pošalju ovrhu?", pokušao se izvući Kerum.

"Vi se Bogu ne klanjate, a ja se molim. Sila Boga ne moli, Bog silu ne voli, pazite što govorite jer Bog sve vidi"

"I neke tvrtke postoje...", inzistirala je novinarka i time totalno izbacila Keruma iz takta.

"Vidite gospođo, to što vi govorite je neistinito i neutemeljeno. Za to što govorite vi možete odgovarati i ostati bez svoje plaće pa ćete vi onda biti dužni i što onda? Onda ćete poslije plakati. Morate govoriti istinu", pomahnitao je Kerum. 

"Pa u predstečajnim nagodbama", pokušali su i drugi novinari.

"Ne, to je vaša želja. Stvarnost je drugačija. Informirani ste krivo i to je vaša stvar", na trenutak se Kerum obuzdao, ali onda je vrlo brzo ponovno planuo nakon što je sam potegao priču o uhljebima.

"Na koga konkretno mislite", pitala ga je novinarka HTV-a.

"I na vas gospođo, jeste vi što u životu radili, podijelili ikakvu plaću? Niste? Pa kako onda postavljate pitanje? Najprije se pravno informirajte. Mediji su sramotni. Zločesti ste i ljubomorni, a Bog sve vidi. Vi se Bogu ne klanjate i ne molite, a ja se molim. Sila Boga ne moli, Bog silu ne voli. Pazite što govorite jer Bog sve vidi", ražestio se Kerum. 

"Nije osobno", pokušala ga je novinarka umiriti, ali bez uspjeha. Kerum je totalno otkačio. 

"Nego šta je nego osobno. Sram vas bilo što nosite taj mikrofon HTV-a, a koristite ga u predizborne svrhe, jer vas je netko insinuirao", napao je Kerum. 

 

Kerum strašio Marijanom Puljak: Sutra će i vas blokirati

Marijana Puljak spomenula je dugovanja, podsjetili su ga. 

"Zašto nju ne pitate za koga ona radi. Koliko je ovrha napravila i koliko je građana blokirano? Sram je bilo i njezinog bankarskog lobija. Željko Kerum nije dužan nego potražuje, za razliku od Marijane Puljak koja radi ovrhe i sutra će vama napraviti ovrhu. Najveće zlo u Hrvatskoj je bankarski sustav koji je uništio mnoge obitelji. Udruga blokiranih treba se maksimalno angažirati i poništiti sva ta potraživanja banaka", opleo je Kerum po predsjednici Pametno koja mu je već duže veliki trn u oku. Ali ne samo ona.

"Opara je namjestio Ževrnji"

Na red je došao i Andro Krstulović Opara kojeg je Kerum optužio da je namjestio igru Zlatku Ževrnji.

"On je žrtva tog dijela politike, odnosno, HDZ-a. Ispričavam se Boljanima i Bračanima što smo stavljeni u kontekst nedodjeljivanja koncesije. U rad komisije ne ulazim, ali je činjenica da je Ževrnja žrtva. Izigrali su ga, završio je blistavu karijeru. Namjestile su mu elite iz HDZ-a poput Opare koji je 15 godina bio outsider, jer su ga smatrali nebitnim čimbenikom. Kolinda ga je stavila za savjetnika i sada su ga izgurali kao kandidata. Cijeli život radio je ništa, vodio je muzej, čuvao kipove, uništio je Ževrnju, namjestili su mu igru. Završio je karijeru, ja podršku budućem županu HDZ-a nemam na osnovu čega dati. Mi dogovore poštivamo, zato smo digli ruku. Ispričavam se, dobro je prošlo. Obećajem im da ćemo na idućoj sjednici biti za njih, ali Zlatko Ževrnja je žrtva", kazao je Kerum o koncesiji za Zlatni rat i padu Zlatka Ževrnje. 

Večeras je najavljeno kako će HGS-ov kandidat za župana biti Petroslav Sapunar, predsjednik Županijske skupštine i otac Igora Sapunara koji je dobio koncesiju za Bene. Sapunar stariji bio je član povjerenstva koje je izabralo najboljeg ponuditelja i za Zlatni rat i za Bene.

Pročitajte više