Kerum: Šteta bi bilo za splitski SDP da nije dobio Jurjević

DOBRE JE volje dočekao splitski gradonačelnik Željko Kerum ukrajinskog veleposlanika Borisa Zajčuka. Saznalo se ubrzo i zašto. "Danas sam dobre volje jer me nema u novinama", otkrio je Kerum.

Oliver u Londonu dobra stvar za Split

Potvrdio je novinarima da Grad Split plaća 350 tisuća kuna za Oliverov nastup u londonskom Royal Albert Hallu. "To nije nova vijest, to je staro već šest mjeseci. Odluka je davno donesena. Oliver će nastupiti u Londonu 19. travnja. To je dobra stvar za Grad Split i prezentaciju", ocijenio je Kerum. Zapelo je kad su ga pitali kakva će biti prezentacija.

"Ne znam, za to postoje službe", pokušao se izvući nepripremljeni gradonačelnik. "Koje?", zanimalo je sedmu silu. "Pa vi ste ovdje svaki dan, postoji služba za kulturu", pojašnjavao je Kerum. Iz Grada će, inače, u London na Olivera šest putnika. Gradonačelnik tvrdi da još nije odlučeno tko će sve na koncert.

"Parkiranjem na rivi uopće ne dajem loš primjer..."

Osvrnuo se i na bahato parkiranje na rivi. "Ja sam i prije tako parkirao i tako se ponašao, ako je prekršaj, naravno da ću platiti. Kao gradonačelnik uopće ne dajem krivi primjer, jer imam puno obveza pa se moram negdje parkirati da brže obavim te radnje. Jeste li primijetili kolonu auta kako ide u zabranjenom smjeru s rotacijom? Naravno. Ljudi rade svoj posao. Ne mogu sve stići. Ne možete mi ništa drugo naći, onda tražite gdje sam krivo parkirao, rekao ovo ili ono. A zamislite da imate konkretan materijal za kaznenu prijavu. Što bi tek onda bilo? Pošto nema toga, naravno da je tema parkiranje i slične gluposti", održao je Kerum predavanje. 

Napravili smo propust za vrtiće, nećemo nikad više...

Zna on i zašto ga mediji proganjaju. "Bitno je da se o meni nešto piše pa da narod kao nešto čita. Onda imate bolju prodaju. Kako me niste pitali za izbor šefa SDP-a, a pitate za London? Sve je u okviru propisa, jer inače... Možda smo napravili jedan propust za vrtiće, ali ne vjerujem da ćemo ikad više pogriješiti. Vidite na što nas hvatate, na sitnice. A zamislite da smo mi ispraznili ambare i potrošili milijarde. Gdje bismo onda završili?", retorički se zapitao Kerum. I onda za kraj zaključio o neuspjehu starog rivala Ranka Ostojića na stranačkim izborima u Splitu. 

"Napravili su dobar posao. Spasili su splitski SDP. Ekstremi u politici nikad nisu ništa dobro donijeli. I za splitski SDP bi bila velika šteta da nije dobio Jurjević", kazao je Kerum. Kako će se u to uklopiti sinoćnja izjava novog-starog šefa splitskog SDP-a Marina Jurjevića da će i dalje biti opozicija te da će se boriti za vlast, koju će na koncu, duboko je uvjeren, i osvojiti? 

Pročitajte više