Kerum: Zna sam da ću uspit, jer se svaki dan mora čistit, prat, jest i pit!

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum održao je govor u Vili Dalmacija u povodu Dana državnosti.

"Ovo je najvažniji dan za Hrvate i Hrvatsku. Zahvaljujem se svima koji su dali život za Domovinu, zahvaljujem se pokojnom predsjedniku Tuđmanu, svim braniteljima i svima koji su doprinijeli da ja sad mogu radit, živit i stvarat. Da nije bilo Domovinskog rata i Hrvatske, ja sigurno ne bih uspio" kazao je Kerum, koji je počeo s biznisom za vrijeme Ante Markovića, malo prije raspada bivše države.

Optuživali su ga da je početkom 90-ih uspio zahvaljujući Caritasovoj pomoći, no Kerum je to odlučno demantirao, te kazao kako je imao sreću da mu se sve "posložilo" za neviđeni poslovni uspjeh.

"Zna sam da ću uspit, jer se svaki dan mora čistit, prat, jest i pit!", pojasnio je Kerum dobitnu formulu tijekom predstavljanja na svojoj TV Dalmaciji uoči izbora. Pohvalio se i kako firme nisu bile ni dana blokirane, te kako je poslovanje od prvog dana uredno i - čisto.

Kerum izvorni HDZ-ovac

Dosta se ovih dana polemiziralo i oko toga da je Kerum Sanaderov igrač, i da je vlast u Splitu već odavno podijelio sa HDZ-om, koji uvijek kiksa na izborima, ali se zato dobro snađe u postizbornom dogovaranju. Riječ zapravo o pravom izvornom HDZ-ovcu, jednom od prvih u Splitu, pa i ne čudi što je veći dio (starijeg) članstva njemu poklonio povjerenje, a ne bivšem gradonačelniku Ivanu Kuretu, koji je HDZ-u pristupio tek večer uoči stupanja na važnu dužnost. Legenda kaže da se teško mučio oko potpisa, navodno je čak pitao: "Zar ne može bez ovoga".

Dragan Miljuš
Foto: Ante Čizmić (Cropix)

Pročitajte više