Kerumova žena ostaje bez terena na Marjanu

Foto: FaH

OPĆINSKI sud u Splitu donio je rješenje o ovrsi nad 5.411 kvadratnih metara zemljišta na Prvoj vodi na Marjanu. Tri parcele u vlasništvu su tvrtke Latebra čija je osnivačica Fani Kerum, supruga bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, a ovrha ide u korist B2 Kapitala, specijaliziranog za utjerivanje dugova. B2 Kapital 2015. godine otkupio je potraživanje od Erste banke koja je 2011. godine upisala pravo zaloga za kredit od dva milijuna eura. Osim zemlje na Marjanu, opterećene su još dvije parcele u Rogoznici, u kojoj je Kerum prije par godina otvorio hotel.

Prvo procjena vrijednosti terena pa dražba

Rješenje o ovrsi sud je zaprimio u srpnju prošle godine. Kako doznajemo, sada bi trebalo procijeniti vrijednost zemljišta, nakon čega bi se išlo na dražbu radi prodaje i namirenja duga. Latebru je osnovala Fani Kerum 2008. godine, a plan je bio da se na Marjanu podigne restoran s pratećim objektima. Od toga na kraju nije bilo ništa jer je prosvjed na Prvoj vodi svojedobno okupio nekoliko stotina Splićana koji su se, predvođeni Društvom Marjan, suprotstavili bilo kakvoj intervenciji u prostoru.

Kulturno dobro

Prema podacima iz Zemljišnika, parcele u vlasništvu Latebre i pod ovrhom B2 Kapitala od svibnja 2016. godine upisane su kao kulturni krajolik poluotoka Marjana i imaju svojstvo kulturnog dobra. Tvrtka Latebra već nekoliko godina ne bilježi zapravo nikakvu poslovnu aktivnost. Prema podacima iz Sudskog registra osoba za ovlaštena za zastupanje je Saša Horvat, brat Fani Kerum i gradski vijećnik Hrvatske građanske stranke.

Pročitajte više