Kerumovom vijećniku neugodno priznati da je u Športske objekte stavio brata

MARATONSKA sjednica splitskog Gradskog vijeća s 50. točaka dnevnog reda i dalje traje. Nakon usvajanja rekordnog proračuna od 1,13 milijardi kuna, došla su na red imenovanja u upravna vijeća gradskih ustanova.

SDP-ovci su se još jutros pobunili zbog ponovnog stavljanja članova obitelji vladajućih, no Kerum im je odbrusio da to nije njihova briga i da samo radi ono što su prije njega svi radili.

"Vi znate tko je gradonačelnik..."

Usta su se odjednom osušila Tomislavu Borozanu, Kerumovom vijećniku i šefu Odbora za imenovanja, kad ga je SDP-ovac Gojko Čepo upitao tko mu je ovaj Igor Borozan, kojeg je stavio u Upravno vijeće Javne ustanove Športski objekti.

O slučaju je Index već pisao, tako da je i šira javnost informirana da se radi o bratu Tomislava Borozana. No, to on večeras preko svojih usta nije mogao prevaliti. Uzmucao se nesretni Borozan, kojeg je Čepo već prozvao i zbog stavljanja supruge u Upravno vijeće Gradske knjižnice Marka Marulića te jednog od već čuvenih splitskih dječjih vrtića.

"Na to pitanje je vam je već gradonačelnik jutros odgovorio. A vi znate tko je gradonačelnik. Sigurno to niste zaboravili", pokušao se iza Keruma sakriti bojažljivi Borozan.

Strašljivi Borozan Keruma nasmijao, a Nevenku rasrdio

"Ne znam ja. Vi mi kažite", nije se dao smesti uporni Čepo. "Pa šta ti ne kažeš Tomo da se radi o dugogodišnjem sportašu i sportskom radniku, diplomiranom pravniku...", bila je i Kerumu situacija presmiješna.

"To sve već piše. To je Čepo mogao pročitati. Njegova duhovitost je neosporna, ali on ovdje vidi priliku za samopromociju. Ima li pravo ili ne? Ja mislim da nema...", šekspirijanski je nastavio Borozan.

"Ne znam ja koji je to nosilac brojnih sportskih odličja, sudionik brojnih olimpijada", inzistirao je Čepo. 

Neodlučni Borozan smučio se i predsjednici Gradskog vijeća, Kerumovoj sestri Nevenki Bečić, koja je oštro prekinula raspravu i ušutkala svog vijećnika, koji je nastavio sebi nešto mrmljati u bradu...

Pročitajte više