KINESKO VOJNO IZASLANSTVO U POSJETU zapovjedništvu HRM-u

Izaslanstvo Oružanih snaga Narodne Republike Kine, predvođeno političkim povjerenikom vojnog okruga Lonzhou general pukovnikom Liuom Yongzhiom, danas je u posjetu zapovjedništvu Hrvatske ratne mornarice (HRM) u splitskoj ratnoj luci Lori. L

Petnaesteročlano kinesko izaslanstvo primio je jutros zapovjednik HRM-a kontraadmiral Zdravko Kardum.

Upoznao ih je s ustrojem i stanjem hrvatske mornarice te s njezinim razvojem od utemeljenja na početku Domovinskog rata do danas kada se HRM usklađivanjem sa standardima i preustrojem, kao dio hrvatskih Oružanih snaga, približava ulasku u sastav NATO-a.

General pukovnik Yongzhi istaknuo je zadovoljstvo toplim prijamom i bogatim programom koji im je pripremljen za boravka u Hrvatskoj, proteklih dana u Zagrebu i danas u Splitu.

Naglasio je kako će i ovaj posjet pridonijeti razvoju međusobnih odnosa dviju država i njihovih oružanih snaga jer, podsjetio je, Kina kao jedna od svjetskih vojnih velesila veliku važnost pridaje odnosima sa svim državama.

Nakon primanja u zapovjedništvu HRM-a kinesko vojno izaslanstvo upoznalo se s radom vojnog učilišta u Lori te je ugošćeno i na raketnoj topovnjači HRM-a Petar Krešimir IV., kojom je obišlo splitski akvatorij.

Nakon posjeta Splitu kinesko će izaslanstvo posjetiti i zapovjedništvo 4. korpusa OS RH u Stonu gdje će ih primiti zapovjednik brigadni general Mate Obradović.

(Hina) dstr sp

Pročitajte više