KIO u stečaj

Na Trgovačkom sudu u Karlovcu na drugom ispitnom ročištu prihvaćeno je izvješće sudske vještakinje Jasne Brajdić o prezaduženosti Karlovačke industrije obuće (KIO), te je danas nad tom tvrtkom otvoren stečajni postupak.

Zastupnici "Waltera Wolfa", kao stopostotnog vlasnika tvrtke, pokušali su osporiti izvješće vještakinje, ali stečajni sudac Frane Prpić predočene argumente nije uzeo u obzir.

Po izvješću ovlaštenog sudskog vještaka, KIO-ove ukupne obveze do 30. rujna ove godine iznosile su 35.780.700 milijuna kuna, a vrijednost imovine procijenjena je na 30,5 milijuna kuna, što znači da su ukupne obveze za 5,2 milijuna kuna veće od imovine.

Argumenti revizorice Irene Kuprešak, koju je angažirao "Walter Wolf", da izvješće nije uzelo u obzir višu procjenu imovine koju je odredio građevinski vještak, nisu uvaženi budući da procjena vrijednosti iz prošle godine nije nikada knjigovodstveno provedena u tvrtki, niti je tu izmjenu vrijednosti imovine odobrio "Walter Wolf".

"Walter Wolf" je sredinom 2000. od Karlovačke banke kupio većinski paket dionica, te kasnije razliku dionica od Hrvatskog fonda za privatizaciju, no u cijelom je tom razdoblju tvrtka poslovala neuspješno. Tvrtka se do sada dva puta oduprijela pokretanju stečaja, no danas je on otvoren, a za stečajnog upravitelja imenovan je Tomislav Morsan, doznaje se od stečajnog suca Frane Prpića, ujedno i predsjednika karlovačkoga Trgovačkog suda.

(Hina) vhor vkn

Pročitajte više