Kirin: Osobno ću urgirati da se nađu krivci za Virovitički slučaj

"TO JE SLUČAJ kakav se ne pamti u Virovitici", komentirao je Kirin eksploziju automobila Magde Kovačević, "Bačena je rukavica ne samo u lice Odvjetništvu nego i Ministarstvu unutarnjih poslova. Direktan napad na institucije pravne države", ističe ministar policije iz Virovitice, koji najavljuje i osobni angažman.

Kako se radi o maloj sredini, Državno odvjetništvo ima velike mogućnosti pronaći o kojem se predmetu radi, a na kojem je radila državna odvjetnica, pa neće biti teško pronaći naručitelja i počinitelja. Osim toga, Kirin kaže da će osobno urgirati da se krivci pronađu. Međutim ne može govoriti što je policija dosada otkrila kako to ne bi ugrozilo istragu.

Pomanjkanje službenih informacija

Kao što je i poznato, policija u Virovitici o cijelom ovom slučaju, ne govori ni riječi, a informacije su najavili za sutrašnju presicu, jer po ovom pitanju postupaju oprezno. Jedine informacije, osim nekakve eksplozije na automobilu parkiranog ispred kuće hrvatske državljanke, o kojoj ne žele ni govoriti u kontekstu njenog zanimanja, dao je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

On je rekao da se radi o "jednoj od njihovih" i da oštro osuđuje ovaj čin. "To je prvi puta da je na ovako ružan, agresivan način napadnut državni odvjetnik", kaže Bajić.

Zadnji slučaj napada na tužitelja u ranim devedesetima


Zadnji slučaj ovakvog napada bio je "davnih" ranih devedesetih, kada je zapaljen automobil zadarskom županijskom odvjetniku Ivanu Galoviću ispred njegova stana u Zadru. A Galović je tada radio na slučajevima droge i gospodarskog kriminala, stvarima koje istražuje poseban ured MUP-a, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.

A.B.
Foto: B.K.

Pročitajte više