Kirurg Šimić prikazao sebe kao idealnu žrtvu ulaska Hrvatske u Europu

SUĐENJE riječkom kirurgu Ognjenu Šimiću kojeg se tereti za 18 slučajeva uzimanja mita kao i za nezakonito pribavljanje i prikrivanje oko dva milijuna kuna, primiče se samom kraju. Naime, danas je nakon što su svi svjedoci dali svoje iskaze, Šimić iznio svoju obranu, dok se u hodnicima suda moglo čuti kako bi se već krajem ovog tjedna mogla donijeti i presuda.

Optužio USKOK

U pet sati dugom iznošenju svoje obrane Šimić je za cijeli slučaj optužio Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), koji je prema njegovu mišljenju "konstruirao" cijeli slučaj. Temelj u svojem iskazu kako je cijela priča konstruirana vidi u tome kako nijedan od svjedoka nije iznio materijalni dokaz o primanju mita, te da tužitelji nisu dokazali optužnicu.

"Nikada nisam primio dar, novac niti što slično. Mene se ne da podmititi", kazao je Šimić u jednom trenutku dodajući kako je USKOK išao tako daleko te je nagovarao svjedoke da svjedoče protiv njega.

Idealna žrva

Uglavnom, Šimić za sebe kaže kako je bio idealna žrtva za državu koja je htjela dokazati kako se bori protiv korupcije. "Nisam bio član ni jedne važne političke stranke i nisam branitelj, te sam time postao pogodna žrtva", kazao je Šimić ističući kako je "žrtva" u borbi za Europu.

M.M.
Foto:Foto: KBC Rijeka/HRT

Pročitajte više