Klub Zagrepčana darovao štićenike Doma za djecu

U nazočnosti hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, Klub Zagrepčana darovao je danas štićenike Doma za djecu koji će uskoro useliti u stambenu kuću u Borovju.

Uz poklon pakete, darovano je ukupno pet garnitura stolova i klupa izrađenih od suhe jelovine, od čega su tri dodjeljene mladima u Borovju, a dvije Domu za djecu u Nazorovoj.

Kuću u Borovju, u koju će za 15-ak dana useliti sedmero mladih, dodijeljena je u srpnju Domu za djecu na tri godine.

Taj stambeni prostor, površine 115 četvornih metara, dano je kao vlasništvo Grada Zagreba 1996. na privremenu uporabu Uredu Predsjednika, a Gradsko poglavarstvo je sredinom lipnja na zamolbu Doma za djecu i prijedlog Ureda predsjednika donijelo zaključak da se kuća daje u najam Domu za djecu.

Dom za djecu zbrinjava 320 djece do 18 godina, a u okviru šest stanova Stambene zajednice skrbi o 20 mladih koji nakon boravka u domovima nemaju kuda.

Kroz stambene zajednice Doma za djecu od 1998. do danas prošlo je ukupno 40 mladih koji su u njima živjeli do osamostaljenja.

"To je za njih puno bolje kad s 18 godina napuste domove, a projekt stambene zajednice poboljšava njihovu sigurnost i omogućuje im da lakše krenu u samostalan život", rekla je ravnateljica Doma za djecu Jasna Ćurković Kelava.

(Hina) xmvr ymd

Pročitajte više