knin - prihvaćen gradski proračun glasovima svih stranaka osim hb-a

Kninsko Gradsko vijeće danas je glasovima vladajućeg HDZa i oporbenih HSPa, SDSSa i SDSa prihvatilo gradski proračun za 2003., vrijedan 16 milijuna kuna.L

Protiv proračuna glasovali su vijećnici HB-a. Glasujući protiv donošenja proračuna, predsjednika Kluba HB-a Željko Komšić optužio je HDZ da stvara novu koaliciju u kninskom vijeću sa srpskim strankama.

Predsjednici klubova vijećnika, Dragan Jerković iz SDSS-a i Dragoljub Čupković iz SDS-a, opovrgnuli su takve ocjene kazavši da oni ne glasuju za politiku i političku opciju, već ponajprije glasuju za temeljni financijski plan grada.

O proračunu na odvojenim tiskovnim konferencijama, koje su održane odmah nakon završetka sjednice Gradskog vijeća, govorili su predstavnici vladajućeg HDZ-a i, kako su rekli, od danas oporbenog HB-a. Predsjednik HB-a u Kninu Frano Krišto rekao je da je osnovna zamjerka te stranke to što vlast nije prihvatila njihov zahtjev da se s dva milijuna kuna iz gradskog proračuna financira stambeno zbrinjavanje doseljenika.

HDZ-ovci su pak na svojoj konferenciji kazali kako su u posljednjih mjesec dana potrošili najviše vremena upravo na razgovore s HB-om te da je ostalo samo pitanje što Hrvatski blok zapravo želi.

Kninski gradski vijećnici danas su prihvatili i program pomoći socijalno ugroženim Kninjanima te programe iz kulture i sporta koji će se financirati iz proračunskih sredstava za 2003. godinu.

Doneseno je više odluka, među kojima su i odluka o financiranju političkih stranaka, odluke o plaćama službenika i namještenika zaposlenih u gradskoj upravi te odluke o naknadama i plaćama u tijelima grada Knina.

Pročitajte više