Kninska bolnica dobila pomoć američkog ministarstva obrane

KNINSKA bolnica danas je dobila na dar pošiljku medicinskih potrepština vrijednu 50.000 dolara koju je darovalo Zapovjedništvo američke vojske za Europu iz Programa dobrotvorne pomoći SAD-a koje raspodjeljuje viškove opreme američkog Ministarstva obrane za civilno stanovništvo.

Pošiljka se sastoji od stolova za pregled, invalidskih kolica, bolničkih postelja, opreme za ordinacije i dvaju računala. Ravnateljici dr. Ankici Aleksić-Shihabi u nazočnosti kninskog gradonačelnika Vinka Marića i dogradonačelnika Milivoja Marića dar je predao Darren Taylor, drugi tajnik u Veleposlanstvu SAD-a za političko-gospodarske odnose.

Oprema je namijenjena Odjelu za produženo liječenje s 80 postelja koji se otvara 1. studenog, a nastao je nakon spajanja šibenske i kninske bolnice.

Taylor je kazao kako je taj dar nastavak stalne pomoći američke vlade Hrvatskoj, koju su Amerikanci od 1992. pomogli s više od 280 milijuna dolara razne pomoći. Najavio i pomoć u opremi za Kirurški odjel vrijednu 15.000 dolara te pomoć u obnovi i povratku izbjeglica na kninskom području.

Američko je izaslanstvo primio i kninski gradonačelnik Vinko Marić.

Pročitajte više