Koalicija DC-HSLS predstavila kandidate u 4. izbornoj jedinici

KOALICIJA DC-HSLS danas je na predizbornom skupu u Đakovu predstavila svoju listu kandidata za 4. izbornu jedinicu, koja obuhvaća Virovitičko-podravsku i Osječko baranjsku županiju.

Na skupu su govorili predsjednik DC-a Mate Granić, zamjenica predsjednika HSLS-a Đurđa Adlešić, nositeljica koalicijske liste za 4. izbornu jedinicu Vesna Škare-Ožbolt i prvi na toj listi Vlado Belaj.

"Naša koalicija svjesna je zapuštenosti Slavonije. S tim će se znati uhvatiti u koštac i pobijediti jer je naš osnovni prioritet gospodarski oporavak ove regije", rekla je Vesna Škare-Ožbolt.

"Slavonija svojom nerazvijenošću ne smije postati Kosovo Republike Hrvatske", rekao je Vlado Belaj. Istaknuo je da je "Račanova vlast davala guliverska obećanja, a ostvarila liliputanske rezultate", te procijenio da će koalicija DC-HSLS nakon 23. studenoga po broju osvojenih glasova u Hrvatskoj biti treća, a u 4. izbornoj jedinici druga politička snaga.

Predsjednik DC-a Mate Granić je rekao da je koalicija DC- HSLS nova snaga Hrvatske koja će zasigurno odrediti značaj nove vlasti i budućnost Republike Hrvatske. Bavit ćemo se Hrvatskom i njezinim građanima, a Slavoniji dati zasluženo mjesto, istaknuo je među ostalim Mate Granić.

Đurđa Adlešić je rekla da Slavonija svoj rat - onaj gospodarski još nije završila. "Ova koalicija nova je snaga i mi smo ti novi ljudi u Vladi koja mora biti manja, jeftinija i efikasnija. Nećemo obećavati čudesa, nego samo ono što možemo napraviti, a to su promjene u gospodarstvu i obrazovanju", istaknula je Đurđa Adlešić.

Pročitajte više