M. Granić: Koalicija centra i desnog centra pobjeđuje na izborima

KOALICIJA HSLS/DC nova je politička snaga koja nudi bolju Hrvatsku i čvrsto vjerujem da će koalicija centra i desnog centra pobijediti na izborima, rekao je večeras predsjednik DC-a i nositelj koalicijske liste HSLS/DC-a za 1. izbornu jedinicu Mate Granić.

Na prvom zajedničkom predizbornom nastupu te koalicije u Remetama u Zagrebu Granić je istaknuo da je jačanje političkog centra više nego ikad potrebno Hrvatskoj, ne kao korektiv vlasti, nego da bi odredio njezin značaj i budućnost Hrvatske.

Sadašnju vlast optužio je da je Hrvatsku dovela pred bankrot, jer je vanjski dug podigla na katastrofalnih 21 milijardu dolara, a unutarnji na osam milijardi. "U zadnjih šest mjeseci vanjski se dug povećao za četiri milijarde dolara, u zadnjih nekoliko dana za 450 milijuna, nezaposlenih je 350 tisuća, izvoz stagnira, a uvoz raste. Mi smo pred argentinskim sindromom, u koji bismo i ušli kad bi ostala ova vlast, ali neće", poručio je Granić.

Vladajuću koaliciju i premijera Ivicu Račana optužio je za poraznu vanjsku politiku, da se HTV-om koriste kao svojim biltenom, da se zabavljaju među sobom, izmišljajući svađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pripremaju rekordni hrvatski doručak da bi skrenuli pozornost s pučkih kuhinja, omataju kravate, ali nisu ih zaboravili obojiti u crveno. No neće dobiti izbore jer gubitnički izgledaju i nemaju viziju", poručio je Granić pred pedesetak okupljenih pristaša.

Kao izborne ciljeve koalicije HSLS/DC-a naveo je jasnu razvojnu gospodarsku politiku, uz pojačan nadzor, smanjenje poreznih stopa za poduzetnike, uvođenje triju ili više stopa PDV-a, saborski nadzor zaduživanja.

Ponovio je kako nezavisna istraživanja pokazuju da će koalicija HSLS/DC-a na izborima dobiti oko 12 posto glasova i osvojiti oko 25 zastupničkih mjesta.

Glavna tajnica HSLS-a i predsjednica Izbornog stožera te stranke Dorica Nikolić također je kazala da je koalicija s DC-om nova politička snaga u Hrvatskoj, "koja neće obećavati, nego izvršavati ono što joj građani narede".

Svoje kandidate za 1. izbornu jedinicu (grad Zagreb) koalicija HSLS/DC službeno će predstaviti u ponedjeljak, 27. listopada, u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara